LARA RODRÍGUEZ

Restaurante Kraken (Acuario de Gijón)

Ravioli de panceta ibérica y centollo con arbeyos

ELABORACIÓN

Cocemos los guisantes y reservamos. Pochar la cebolla picada muy finita, añadir la carne del centollo saltear brevemente y 100 gr de guisantes previamente cocidos. Saltear todo con sal y pimienta. Reservar. Mientras, coloca las tiras lo mas largas y finas posible con forma de cruz sobre una superficie lisa y, en el centro, pon una cucharadita del salteado intentando coger de los 3 ingredientes. Cerrar las tiras siguiendo el orden de las agujas del reloj. Freír en una sartén con cuidado y suficiente aceite. Poner sobre papel para retirar el exceso del mismo.
Mientras freímos, salteamos el resto de los guisantes con los langostinos pelados, un poco de sal y sriracha para darle picor al gusto. Calentamos la crema de nécora para emplatar.
Emplatado. Disponemos de una cama de guisantes a lo largo y encima colocamos 4 raviolis y salseamos levemente con la crema de nécora. Decoramos con algún trozo de langostino y unas laminas finas de rábano.

INGREDIENTES (4 PERSONAS)

– Media cebolla
– Un centollo cocido
– 300 gr de guisantes, 32 tiras muy finas de panceta ibérica
– 8 langostinos pelados
– 400 ml de crema de necora
– Sal, pimienta y sriracha*

*La sriracha es un salsa picante procedente Tailandia, ya muy extendida, que se elabora con chile maduro, vinagre, ajo, azúcar y sal.

SOSCRÍBETE AL NUESTRU NEWSLETTER

INFORMACIÓN SOBRE PROTEICIÓN DE DATOS

Acordies colo dimpuesto nos artículos 8.1 y 11 de la Llei Orgánica 3/2018, de 5 d’avientu, de Proteición de Datos personales y garantía de los derechos dixitales ( dende agora LLOPD) y los artículos 6 c) y 13 del Reglamentu européu 2016/679 de 27 d’abril pa la proteición de les persones físiques no que cinca al tratamientu de los datos personales y a la llibre circulación d’estos datos (dende agora RXPD), informamos que los sos datos personales vas ser utilizaos por Divertia Gijón S.A. namás cola finalidá exclusiva GIJÓN SE QUEDA EN CASA.

Pela so parte, Divertia gijón S.A. comprométese a : non usar los sos datos personales pa finalidaes distintes a les afitaes nel párrafu anterior; protexer, preservar y salvaguardar la confidencialidá, integridá y disponibilidá de los sos datos coles midíes téuniques, humanes y organizatives que precisen; consevar los sos datos personales namás el tiempu imprescindible qu’estableza la Llei; proceder a eliminalos, borralos o destruyilos en pasando’l tiempu de custodia llegal; y facilitar l’exerciciu de los sos derechos d’información, accesu, igua, supresión/olvidu, oposición, al traviés del Responsable de Proteición de Datos per aciu del corréu electrónicu, a: Divertia Gijón S.A., Cabrales 82, 33201 Gijón/Xixón, email: empresas@gijon.info